Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-04@22:20:39 GMT

سفته‌بازی عامل افزایش قیمت اوراق‌ مسکن

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۰۳۸۰۱

سفته‌بازی عامل افزایش قیمت اوراق‌ مسکن

به گزارش فارس، مردم در دریافت تسهیلات خرید مسکن اخیرا با یک مشکل قابل توجه مواجه شده‌اند، بر این مبنا هزینه تامین اوراق برای تسهیلات خرید مسکن به بیش از 132 میلیون تومان افزایش یافته و همین مسئله سنگ بزرگی پیش پای متقاضیان این تسهیلات است.

به گزارش فارس بررسی روند دریافت تسهیلات خرید مسکن بر پایه دو شیوه سپرده‌گذاری و خرید اوراق برنامه‌ریزی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس در نوع اول دریافت تسهیلات خرید مسکن به شکل سپرده‌گذاری، باید با توجه به وامی که قصد دریافت آن را دارید مقداری پول را برای مدتی معلوم در بانک سپرده‌گذاری کنید. طی این مدت به سپرده شما سودی تعلق نمی‌گیرد و بانک بعد از گذشت دوره‌ انتظار وام را به شما پرداخت می‌کند.

*جزئیات دریافت وام اوراق مسکن

بانک مسکن در حال حاضر وام‌های مختلفی را از طریق سپرده‌گذاری به مشتریان می‌دهد که از جمله آن‌ها می‌توان به وام مسکن یکم، وام خرید زمان و وام صندوق پس‌انداز مسکن اشاره کرد.

در این شرایط گاهی ممکن است نیاز شود، وامی را فوری و بدون نیاز به سپرده‌گذاری در زمان‌ کوتاهی دریافت توسط متقاضی از بانک اخذ شود. برای حل این مشکل بانک مسکن یک نوع وام خاص تعریف کرده که به وام‌ اوراق بانک مسکن معروف شده است. در این نوع وام از آنجا که متقاضی پول خود را در بانک سپرده‌گذاری نکرده‌، برای اینکه بتوانید وام بگیرد، باید امتیاز وام فرد دیگری را بخرد. یعنی فرد دیگری که از قبل در بانک سپرده‌گذاری کرده و اکنون صاحب امتیاز وام است می‌تواند این امتیاز را به متاقضی منتقل کند. از آنجا که این امتیاز مجانی نصیب فرد مقابل نشده، بنابراین شما باید برای دریافت امتیاز وام به او پولی پرداخت شود. این کار از طریق اوراق بها‌دار بانک مسکن معروف به «تسه» امکان‌پذیر است.

*برای هر یک میلیون تومان وام باید 2 برگ اوراق خریداری کرد

اوراق بهادار بانک مسکن در فرابورس عرضه می‌شوند و متقاضی می‌تواند از آنجا تسه‌های مورد نیاز را تهیه کند. بر این اساس به ازای هر برگ اوراق بهادار زمینه دریافت ۵۰۰ هزار تومان وام خرید مهیا می‌شود. در این راستا برای دریافت سقف تسهیلات توسط یک زوج در تهران باید تعداد 800 برگه اوراق برای دریافت 400 میلیون تومان خریداری شود.

لازم به تاکید است، اوراق تسه اوراقی زمان‌دار هستند. یعنی روی هر یک از این اوراق یک تاریخ قید شده و شما حداکثر تا ۲ سال بعد از تاریخ هر تسه می‌توان در ازای آنها وام دریافت شود.

نکته بعدی اینکه اوراق تسه در بورس معامله می‌شود، قیمتش روزانه و حتی ساعتی متغیر است. این قیمت بر اساس اعتبار باقی مانده از آن اوراق (یعنی اینکه تا چند ماه دیگر روی آن تسه می‌توان وام گرفت)، و میزان عرضه و تقاضا متغیر است.

*وام 400 میلیون تومانی مسکن به 108 میلیون تومان اوراق نیاز دارد

در حال حاضر قیمت هر برگه اوراق تسه به طور میانگین در بازار روز معادل 135 هزار تومان قیمت دارد. در این راستا یک زوج جوان در تهران برای خرید 800 برگه اوراق به منظور دریافت 400 میلیون تومان وام خرید مسکن باید هزینه معادل 108 میلیون تومان بپردازند.

 

به معنای دیگر از وام 400 میلیون تومانی کمتر از 300 میلیون تومان در حال حاضر باقی‌ می‌ماند که منتهی به نارضایتی متقاضیان شده است.

*سفته‌بازی عامل افزایش قیمت اوراق تسه

در این راستا یک منبع آگاه در بانک مسکن، دلیل افزایش قیمت چشمگیر اوراق مسکن را اینگونه با خبرنگار فارس در میان گذاشت: «متاسفانه تقاضاهای سوداگرانه و سفته‌بازی بر بازار اوراق مسکن سوار شده و همین مسئله زمینه بروز مشکلات گسترده‌ای را فراهم کرده است.»

این مبع آگاه ادامه داد: «تفاهمات بانک مسکن و بازار فرابورس به منظور خروج تقاضای سوداگرانه از این بازار به نتیجه خاصی نرسید و قیمت اوراق از برگه‌ای 80 هزار تومان در زمان تفاهم به 135 هزار تومان رسیده است.»

به گزارش فارس، پیش‌تر بانک مسکن در اطلاعیه‌ای پرداخت نیمی از اوراق برای دریافت تسهیلات را ملغی کرده بود که به نظر می‌رسد این بخش‌نامه نیز در انتهای اردیبهشت ماه به اتمام رسیده و دیگر تمدید نشده است.

با توجه به شرایط یاد شده در بازار مسکن، پرداخت هزینه اوراق به سنگ بزرگی پیش روی متقاضیان وام خرید مسکن تبدیل شده و عملا 25 درصد از مبلغ وام برای هزینه اوراق پرداخت می‌شود.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: متروپل آبادان طبس صندوق امانات بانک شورای حکام دهه کرامت سفته بازی اوراق مسکن افزایش قیمت متروپل آبادان طبس صندوق امانات بانک شورای حکام دهه کرامت تسهیلات خرید مسکن دریافت تسهیلات میلیون تومان سپرده گذاری برای دریافت هزار تومان بانک مسکن اوراق تسه وام خرید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۰۳۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟

ایمان ربیعی- بازار مسکن حالا به یکی از پردردسرترین و پرمشکل‌ترین بازارها در ایران بدل شده است. افزایش شدید قیمت مسکن و فراتر رفتن بهای یک متر خانه از هشتاد میلیون تومان، سبب شده است مسکن، این کالای سرمایه‌ای از دسترس خانوار ایرانی خارج شود. در نتیجه این اتفاق بازار اجاره با رشد شدید قیمت روبروست و برسی‌ها نشان می‌دهد رشد اجاره‌بها تورم را پشت سر گذاشته است.

با نزدیکی فصل جابه‌جایی در بازار مسکن یعنی خرداد تا شهریور ماه، بار دیگر این بازار با داغی بیش از حد روبروست. از همین روزها، افزایش شدید قیمت‌ها در بازار مشاهده می‌شود به طوری که اغلب خانه‌ها با قیمت‌هایی پنجاه درصد بیشتر از سال قبل در فضای مجازی فایل شده‌اند.

گزارش میدانی خبرآنلاین نیز نشان از آن دارد که امسال نیز چون سال‌های قبل مستاجران، با بحران شدید افزایش قیمت روبرو هستند و این رشد قیمتی، رفاه خانوار ایرانی را نشانه رفته است.

عظیمی، شهروند ساکن منطقه پنج در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره وضعیت اجاره بها در سال جاری گفت: صاحب خانه‌ی ما قیمت را بیش از توان من بالا برده ست. او افزایش نزدیک به چهل درصدی اجاره را پیشنهاد داده و من قادر به تامین این رقم نیستم از این رو تصمیم گرفتم جابه‌جا شوم اما متاسفانه خانه‌هایی کوچکتر از خانه‌هایی به مراتب کچکتر از خانه‌ی فعلی ما با اجاره‌هایی به مراتب بالاتر فایل شده‌اند و من چاره‌ای جز تغییر محل زندگی‌ام ندارم.

وی گفت: هیچ مرجعی جوابگوی ما نیست. دولت سامانه‌ای به نام خودنویس راه انداخته که فقط باعث شده هزینه مشاور املاک را ندهم اما جوابی ندارد که به من بگوید من خانه را از کجا پیدا کنم و بعد در خودنویس ثبتش کنم که هزینه اجاره بها پرداخت نشود.

او گفت: من سال‌هاست در تهران مستاجر هستم اما هنوز نتوانسته‌ام وام ویعه مسکن دریافت کنم.

به گفته وی کوچکترین واحدها رهن چهارصد تا پانصد میلیون تومانی و اجاره بالاتر از پنج میلیون تومان دارند که از توان من خارج است.

کار کساد است

یک فعال صنفی در منطقه هفت تهران نیز در پاسخ به سئوال خبرنگار ما در خصوص اینکه وضعیت اجاره بها در سال جاری چگونه است؟ گفت: کار ما این روزها به شدت کساد است. هر کسی هر جایی نشسته، با صاحبخانه خود در حال توافق است. مردم کمتر ریسک جابه‌جایی دارند مگر کسانی که قصد دارند خانه را بازسازی کنند یا وضعیت را کلا تغییر دهند.

او به افزایش شدید اجاره‌بها اشاره کرد و گفت: به طور نسبی پنجاه درصدی روی قیمت اجاره‌ها رفته است.

او درباره خرید وفروش نیز گفت: این بازار به شدت راکد است، کسی قادر به خرید وفروش نیست تنها معدود کسانی که بخواهند در این فضا تبدیل به احسن کنند وارد بازار می‌شوند و کسی در این میان قادر نیست خانه بخرد.

او گفت: در این رکود قیمت‌ها اندکی پایین آمده اما باید توجه داشت کاهش قیمت نه ناشی از مهار تورم بلکه در اثر کاهش شدید قدرت خرید رخ داده است از این رو بیم آن می‌رود که با افزایش قدرت خرید باز هم خانه راکدتر از قبل شود. او

مستاجری با طعم تورم

یک شهروند در منطقه پنج تهران نیز در خصوص وضعیت جستجو برای اجاره خانه گفت: خانه‌های زیادی برای اجاره فایل شده‌اند اما شکل اینجاست که قیمت‌ها دیگر از دسترس مستاجران خارج شده و ما مانده‌ایم چه کسانی قادر به اجاره این خانه‌ها هستند.

وی گفت: در حقیقت من با افزایش صد در صدی قیمت نسبت به سال قبل هم روبرو بودم و متاسفانه هیچ برنامه‌ای هم برای حمایت از ما نیست.

اجاره از تورم پیشی گرفت

اخرین گزارش منتشر شده از سوی بانک مرکزی نرخ اجاره بها در اسفند ماه سال گذشته نسبت به ماه مشابه در سال قبل از آن افزایشی ۴۴.۵ درصدی را نشان می‌دهد.

در عین حال باید در نظر داشت که رشد اجاره در مناطق شهری در اسفند ۱۴۰۲ نسبت به اسفند ۱۴۰۱ بیش از ۵۰ درصد بوده است. این در حالی است که نرخ تورم اسفند ماه ۴۱ درصد گزارش شده است.

کارشناسان معتقدند سیاست‌های دولت سیزدهم قادر به حل بحران مسکن نبوده و در صورت تداوم این روند در سال جاری مسکن بار دیگر به نقطه بحرانی سبد هزینه کرد خانوار تبدیل خواهد شد.

بیت الله ستاریان پیش از ین در گفتگو با خبرآنلاین تاکید کرده است هر سیاستی در بازار مسکن تاثیر خود را طی پنج تا ده سال آینده به جا می‌گذارد پس باید در نظر داشت که در شرایط فعلی چاره‌ای جز تحمیل این فضا بر مستاجران و خریداران مسکن وجود ندارد. او تاکید کرد: وقتی افزایش قیمت بیش از توان مستاجر شود، رشد قیمت‌ها سبب می‌شود خانوارها برای تحمل وضعیت مجبور به تغییر محل زندگی خود باشند و محل‌هایی ارزان‌تر را انتخاب کنند. این وضعیت زمینه را برای کوچ به حاشیه شهرها مهیا می‌کند و همین امروز می‌توانید اثیر این اتفاق را بر رشد فزاینده قیمت‌ها رد شهرک‌های اقماری تهران ببینید. این وضعیت بدان معنی است که حتی در خاشیه شهرها نیز قدرت مردم در حال تحلیل است و این تورم سبب می‌شود افراد قادر به تامین و اداره زندگی خود نباشند.

در عین حال فردین یزدانی نیز معتقد است سال گذشته که تا حدی رشد قیمت ملک متوقف شد، اما رشد بازار اجاره‌بها داشت و حتی به نسبت بیشتر از تورم هم بود، زیرا باید اجاره‌ها در مکانیزم بازار باید تا حدی افزایش پیدا کند که مطابق با ارزش دارایی ملک هم باشد.

وی با بیان این‌که این انطباق هنوز به صورت کامل صورت نگرفته است، افزود: بر این اساس، می‌توان پیش‌بینی کرد که کماکان تورم در بخش اجاره بالاتر از تورم در سایر کالاهای مصرفی خواهد بود. به تبع آن، فشار اجاره‌بها هم بر روی خانوار و به خصوص خانوارهای کم‌درآمد بیشتر خواهد بود.

این کارشناس بازار مسکن در پاسخ به این پرسش که آیا سیاستی را می‌توان به کار برد که جلوی رشد قیمت‌ها در بازار اجاره را بگیرد؟ تصریح کرد: خیر، یک مشکل بخش مسکن این است که در بخش تولید با رکود و تورم رو به‌رو هستیم و در عین حال، عدم تعادل بین قیمت‌ها و درآمد خانوار را شاهد هستیم. این عدم تعادل، بنیان اقتصاد کلان است و بنیان درون‌بخشی به آن شکل که می‌توان گفت، ندارد.

حال باید دید آیا دولت قادر است در پانزده روز باقیمانده تا فصل جابجایی تدبیری برای حل مشکل بازار مسکن نه در سال جاری که در سال‌های آینده را بیاندیشد.

۲۲۳۲۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902717

دیگر خبرها

  • در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • چرا انتشار اوراق رهنی مسکن در ایران گره گشا نبود؟
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ قطب سرمایه گذاری ملک در منطقه ۲۰ تهران
  • تورم ترکیه چقدر است؟
  • با اجرای مالیات برعایدی سرمایه بساط سفته بازی جمع می‌شود
  • اعلام نتیجه اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی و برگزاری حراج دوم در سال ۱۴۰۳
  • ۵۳۰۰ واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • ۵۳۰۰واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳