Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مردم در دریافت تسهیلات خرید مسکن اخیرا با یک مشکل قابل توجه مواجه شده‌اند، بر این مبنا هزینه تامین اوراق برای تسهیلات خرید مسکن به بیش از 132 میلیون تومان افزایش یافته و همین مسئله سنگ بزرگی پیش پای متقاضیان این تسهیلات است.

به گزارش فارس بررسی روند دریافت تسهیلات خرید مسکن بر پایه دو شیوه سپرده‌گذاری و خرید اوراق برنامه‌ریزی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس در نوع اول دریافت تسهیلات خرید مسکن به شکل سپرده‌گذاری، باید با توجه به وامی که قصد دریافت آن را دارید مقداری پول را برای مدتی معلوم در بانک سپرده‌گذاری کنید. طی این مدت به سپرده شما سودی تعلق نمی‌گیرد و بانک بعد از گذشت دوره‌ انتظار وام را به شما پرداخت می‌کند.

*جزئیات دریافت وام اوراق مسکن

بانک مسکن در حال حاضر وام‌های مختلفی را از طریق سپرده‌گذاری به مشتریان می‌دهد که از جمله آن‌ها می‌توان به وام مسکن یکم، وام خرید زمان و وام صندوق پس‌انداز مسکن اشاره کرد.

در این شرایط گاهی ممکن است نیاز شود، وامی را فوری و بدون نیاز به سپرده‌گذاری در زمان‌ کوتاهی دریافت توسط متقاضی از بانک اخذ شود. برای حل این مشکل بانک مسکن یک نوع وام خاص تعریف کرده که به وام‌ اوراق بانک مسکن معروف شده است. در این نوع وام از آنجا که متقاضی پول خود را در بانک سپرده‌گذاری نکرده‌، برای اینکه بتوانید وام بگیرد، باید امتیاز وام فرد دیگری را بخرد. یعنی فرد دیگری که از قبل در بانک سپرده‌گذاری کرده و اکنون صاحب امتیاز وام است می‌تواند این امتیاز را به متاقضی منتقل کند. از آنجا که این امتیاز مجانی نصیب فرد مقابل نشده، بنابراین شما باید برای دریافت امتیاز وام به او پولی پرداخت شود. این کار از طریق اوراق بها‌دار بانک مسکن معروف به «تسه» امکان‌پذیر است.

*برای هر یک میلیون تومان وام باید 2 برگ اوراق خریداری کرد

اوراق بهادار بانک مسکن در فرابورس عرضه می‌شوند و متقاضی می‌تواند از آنجا تسه‌های مورد نیاز را تهیه کند. بر این اساس به ازای هر برگ اوراق بهادار زمینه دریافت ۵۰۰ هزار تومان وام خرید مهیا می‌شود. در این راستا برای دریافت سقف تسهیلات توسط یک زوج در تهران باید تعداد 800 برگه اوراق برای دریافت 400 میلیون تومان خریداری شود.

لازم به تاکید است، اوراق تسه اوراقی زمان‌دار هستند. یعنی روی هر یک از این اوراق یک تاریخ قید شده و شما حداکثر تا ۲ سال بعد از تاریخ هر تسه می‌توان در ازای آنها وام دریافت شود.

نکته بعدی اینکه اوراق تسه در بورس معامله می‌شود، قیمتش روزانه و حتی ساعتی متغیر است. این قیمت بر اساس اعتبار باقی مانده از آن اوراق (یعنی اینکه تا چند ماه دیگر روی آن تسه می‌توان وام گرفت)، و میزان عرضه و تقاضا متغیر است.

*وام 400 میلیون تومانی مسکن به 108 میلیون تومان اوراق نیاز دارد

در حال حاضر قیمت هر برگه اوراق تسه به طور میانگین در بازار روز معادل 135 هزار تومان قیمت دارد. در این راستا یک زوج جوان در تهران برای خرید 800 برگه اوراق به منظور دریافت 400 میلیون تومان وام خرید مسکن باید هزینه معادل 108 میلیون تومان بپردازند.

 

به معنای دیگر از وام 400 میلیون تومانی کمتر از 300 میلیون تومان در حال حاضر باقی‌ می‌ماند که منتهی به نارضایتی متقاضیان شده است.

*سفته‌بازی عامل افزایش قیمت اوراق تسه

در این راستا یک منبع آگاه در بانک مسکن، دلیل افزایش قیمت چشمگیر اوراق مسکن را اینگونه با خبرنگار فارس در میان گذاشت: «متاسفانه تقاضاهای سوداگرانه و سفته‌بازی بر بازار اوراق مسکن سوار شده و همین مسئله زمینه بروز مشکلات گسترده‌ای را فراهم کرده است.»

این مبع آگاه ادامه داد: «تفاهمات بانک مسکن و بازار فرابورس به منظور خروج تقاضای سوداگرانه از این بازار به نتیجه خاصی نرسید و قیمت اوراق از برگه‌ای 80 هزار تومان در زمان تفاهم به 135 هزار تومان رسیده است.»

به گزارش فارس، پیش‌تر بانک مسکن در اطلاعیه‌ای پرداخت نیمی از اوراق برای دریافت تسهیلات را ملغی کرده بود که به نظر می‌رسد این بخش‌نامه نیز در انتهای اردیبهشت ماه به اتمام رسیده و دیگر تمدید نشده است.

با توجه به شرایط یاد شده در بازار مسکن، پرداخت هزینه اوراق به سنگ بزرگی پیش روی متقاضیان وام خرید مسکن تبدیل شده و عملا 25 درصد از مبلغ وام برای هزینه اوراق پرداخت می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اوراق تسه وام اوراق مسکن افزایش قیمت اوراق دریافت وام اوراق جزئیات وام مسکن وام خرید مسکن تسهیلات خرید مسکن دریافت تسهیلات میلیون تومان سپرده گذاری برای دریافت هزار تومان بانک مسکن اوراق تسه وام خرید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۹۹۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا انتشار اوراق رهنی مسکن در ایران گره گشا نبود؟

اصلاح نرخ گذاری اوراق رهنی مسکن و تخصیص یارانه سود به آن، انتشار اوراق رهنی بدون کوپن، بهره گیری از نظام صحیح رتبه بندی اعتباری در انتشار اوراق از جمله پیشنهادات به منظور رفع موانع و چالش های انتشار اوراق رهنی مسکن است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مسکن و تأمین مالی آن یکی از ضرورت های کنونی نظام اقتصادی کشور است. یکی از روشهای متعارف تأمین مالی مسکن در همه کشورها، پرداخت تسهیلات بلند مدت بانکی است؛ لیکن پرداخت تسهیلات بلندمدت به ویژه در صورت ثابت بودن نرخ سود تسهیلات، نظام بانکی را با انواع مخاطرات اعم از مخاطره (ریسک) نقدشوندگی، اعتباری و تغییرات نرخ بهره مواجه خواهد کرد، لذا راهکارهایی برای حل این چالش طراحی شده است که یکی از مهم ترین آنها، انتشار اوراق رهنی مسکن و خارج کردن دارایی مربوطه (مانده تسهیلات مسکن) از ترازنامه بانک است.

انتشار این اوراق به ارتقای ظرفیت تأمین مالی بانک ها و نهادهای مالی در حوزه مسکن منجر می شود و ابزاری برای مدیریت ریسک نقدینگی و ریسک نرخ بهره (سود) بانک ها و نهادهای مالی است که سبب می شود تا انگیزه کافی برای تأمین مالی بلندمدت حوزه مسکن توسط آنها فراهم گردد.

با این حال، علی رغم نیاز اقتصاد و تکلیف قانونی به بانکها برای پرداخت تسهیلات بلندمدت در حوزه مسکن در ماده 4 قانون جهش تولید مسکن، این زیرساخت در نظام اقتصادی کشور به خوبی مهیا نشده است و تا کنون تنها دو مرحله انتشار اوراق رهنی مسکن توسط بانک مسکن صورت گرفته است که نشان از عدم عمق کافی این بازار و وجود موانعی برای انتشار آن است.

 نرخ گذاری دستوری بر تسهیلات اعطا شده در حوزه مسکن و همچنین سود اوراق رهنی مسکن یکی از چالش ها و موانع مهم استفاده از این اوراق بوده است.

اصلاح نرخ گذاری این اوراق و تخصیص یارانه سود به آن، انتشار اوراق رهنی بدون کوپن، بهره گیری از نظام صحیح رتبه بندی اعتباری در انتشار اوراق به خصوص اوراق رهنی مسکن، آموزش و فرهنگ سازی نسبت به سرمایه گذاری و استفاده از این اوراق از جمله پیشنهادات مرکز پژوهشهای مجلس به منظور رفع موانع و چالش های انتشار اوراق رهنی مسکن است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت وام ودیعه مسکن اعلام شد+ جزییات
  • تسهیلات ودیعه مسکن به ۴۴۵ هزار متقاضی پرداخت شد
  • چرا انتشار اوراق رهنی مسکن در ایران گره گشا نبود؟
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ قطب سرمایه گذاری ملک در منطقه ۲۰ تهران
  • تورم ترکیه چقدر است؟
  • با اجرای مالیات برعایدی سرمایه بساط سفته بازی جمع می‌شود
  • اعلام نتیجه اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی و برگزاری حراج دوم در سال ۱۴۰۳
  • ۵۳۰۰ واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • ۵۳۰۰واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳