Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-05@06:38:11 GMT

سفته و برات هم الکترونیکی شدند؟

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۲۱۰۰۹

به گزارش اقتصادآنلاین؛ بسیاری از مشتریان بانکی اعتقاد دارند الکترونیکی کردن برات و سفته باعث حذف شدن این ابزار قدیمی و ناامن خواهد شد اما برخی دیگر که عمدتا توانایی یا امکان استفاده از سامانه صیاد را ندارند از الکترونیکی شدن سفته و برات به شدت ناراضی بوده و انتقاداتی را در این باره مطرح می کنند. 

رضا بزرگ، معاون بانکداری شرکتی یکی از بانک های کشور با اشاره به امنیت کمتر ابزارهای سنتی به اقتصادآنلاین گفت: شاید سفته به لحاظ قانون اجرایی از چک ضعیف‌تر باشد چون با چک می‌توانند روی همه اموال حکم بازداشت بگیرند ولی در حالت کلی سفته قوی‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بزرگ با اشاره به موارد استفاده برات و همچنین دلیل افزایش استفاده از برات و سفته در ماه های اخیر، عنوان کرد: همچنین در حال حاضر دوباره برات را در شیوه‌های پرداخت به جریان انداختند و برات الکترونیک تعریف کردند. در روش قبلی آن را به صورت دستی گرفته و تحویل داده می‌شد اما برات الکترونیک به صورت سیستمی صادر، تایید و اجرا می‌شود و این یکی از دلایل افزایش استفاده از برات و سفته است. یک سیستمی طراحی شده که ثبت و تایید برات را الکترونیک کرده است، در واقع به نظر می رسد LC داخلی را به حالت برات استفاده کنند.

معاون بانکداری شرکتی یکی از بانک های کشور در ادامه به اجرایی شدن برات الکترونیک بیان کرد: به این شکل دیگر نیازی به بردن فاکتور نیست چون فاکتور در سیستم ثبت شده و طرف مقابل آن را می‌بیند و بانک به شما تایید می‌دهد. در حال حاضر برات الکترونیک به صورت پایلوت اجرایی شده اما وزارت صنایع و بانک‌ها بسیار دنبال این هستند که این اتفاق بیفتد و برات از حالت دستی به الکترونیک تبدیل شود.

بزرگ در پایان خاطرنشان کرد: کاری که برات و سفته انجام می‌دهند این است که کمی زمان پرداخت را عقب می‌اندازند؛ مثلا به جای LC داخلی از آنها استفاده می‌کنند. حتی اگر LC را نیز الکترونیک کنند شاید جایگزین همه اینها شود. از طرفی بعضی مواقع نیز شرایط بازار استفاده از این ابزارها را طلب می‌کند و این افزایش استفاده از برات و سفته ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد.

این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند لینک کوتاه لینک کپی شد بانک ها اموال مشتریان بانکی سفته و برات الکترونیکی سفته های الکترونیک اخبار مرتبط چرا بانک ها بخشی از وام را بلوکه می کنند؟ بانک‌ها حق افزایش هزینه ارسال پیامک به مشتریان را ندارند اموال مازاد خود را تا پایان امسال بفروشید/ تاکید برخروج بانک‌ها از بنگاه‌داری هشدار رهبری باید مورد توجه مجلس قرار گیرد نامه رهبر معظم انقلاب به مجلس درباره بانک ها صالح آبادی میزان بدهی بانک ها را اعلام کرد ارسال نظر

قیمت مسکن صرافی ارز دیجیتال والکس نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۰ آخرین خبر ها سفته و برات هم الکترونیکی شدند؟ اولین صندوق سرمایه گذاری کریپتو در کره جنوبی راه اندازی شد تلاش برای توزیع عادلانه یارانه بنزین در کشور قیمت خودروهای دی اس + جدول قیمت کاملاسفند ۱۴۰۰) بورس امروز دوم اسفند / بازار تا کی سبز می ماند؟ رییسی: آمریکا باید تحریم های اصلی را برای رسیدن به توافق بردارد خودروی ۱ میلیارد و ۳۸۰ میلیونی ایران خودرو + جدول قیمت کامل (۲ اسفند ۱۴۰۰) کاهش قیمت دلار سمند را ارزان کرد؟ + جدول قیمت کامل (۲ اسفند ۱۴۰۰) شرایط استفاده از سهمیه استخدام در آموزش و پروش پریوش سطوتی همسر دکتر فاطمی درگذشت تحرکات روزانه صندوق های قابل معامله / بازگشت دارا یکم به صدر ارزش معاملات صندوق ها خودروی فرانسوی سایپا چند؟ + جدول قیمت کامل (۲ اسفند ۱۴۰۰) کدام گوش های موبایل سال آینده گران می‌ شود؟ مغز دختران و پسران مبتلا به اوتیسم چه تفاوت هایی دارد؟ ممنوعیت واردات ۸ قلم آنتی بیوتیک و ویتامین دامی به کشور تیگو ۷ در بازار چند؟ + جدول قیمت کامل (۲ اسفند ۱۴۰۰) تولید انبوه نخستین خودروی برقی کشور رییسی و درآمدهای خیالی بیرون زدگی دیسک کمر چرا و به چه علت؟ مصرف شیر دهک های بالای جامعه ۱.۳ درصد کاهش یافت خواص دارویی و درمانی فلفل آبی چیست؟ رییسی: دست دوستی به سوی همسایگان دراز می کنم قیمت وانت در مرز ۲۰۰ میلیون تومان + جدول قیمت کامل (۲ اسفند ۱۴۰۰) «جلب سیار» چیست و چه شرایطی دارد؟ برخی کارتخوان ها در دو روز آینده قطع می شوند حقوق بازنشستگان فرهنگی افزایش پیدا می کند؟ با کمتر از ۲ میلیارد می توان تویوتا خرید؟ + جدول قیمت کامل (۲ اسفند ۱۴۰۰) بارندگی ها در اسفند ادامه می یابد؟ عوارض اسپری های استنشاقی چیست؟ ۱۴ سند همکاری بین ایران و قطر امضا شد مجوز حرفه ای AFC از فوتبال به فوتسال رسید اهدای پیراهن تیم ملی قطر به رییسی قیمت خودروهای هن تنگ + جدول قیمت کامل (۲ اسفند ۱۴۰۰) اجاره نشینی در ناف تهران چند در می آید؟ فردا آخرین مهلت برای معرفی است قبض ۱۵ میلیون تومانی برای مشترکان پرمصرف برق ​قیمت نفت سبک ایران روی مدار ۹۲ دلار چرا مخاط بینی سفت می شود؟ واکنش قیمت پراید به ریزش دلار + جدول قیمت کامل (۲ اسفند ۱۴۰۰) آزرا در آستانه ۳ میلیارد تومان + جدول قیمت کامل (۲ اسفند ۱۴۰۰) اولین قطار هیدروژنی ژاپن غذاهای مقوی که نمی شناسید! تکلیف سود صندوق پالایش چیست؟ امیرعبداللهیان قصد سفر به وین را ندارد مایلی‌کهن: در دوره کاری ام خوبان عالم را دیدم! جزییات دومین روز بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ ؛ جلسه عصر قیمت خودروهای یوآز + جدول قیمت کامل (۲ اسفند ۱۴۰۰) دستمزد پیکه عامل جدایی راموس از رئال پیش بینی مجازات شدید برای عدم استفاده از دستگاه پوز‌ توسط وکلا اقتصاد در مدل عالیجناب پولدارَک چه رنگی است بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی ال جی گوشی اپل، آیفون گوشی آنر DokwxNAm2RGmAAYq(1)-svg حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بانک ها اموال مشتریان بانکی سفته و برات الکترونیکی سفته های الکترونیک برات الکترونیک جدول قیمت کامل ۲ اسفند ۱۴۰۰ برات و سفته سفته و برات بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۱۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با اجرای مالیات برعایدی سرمایه بساط سفته بازی جمع می‌شود

در حالی که به گفته کارشناسان مالیات بر عایدی سرمایه در این ایام تنها راه مقابله با سوداگری و  جلوگیری از افزایش تورم کشور است اما در چند سال گذشته این طرح پشت درب های مجلس و دولت باقی مانده بود که بالاخره در چند روز گذشته این طرح در مجلس به تصویب رسید و همزمان با تصویب این طرح اعتراضاتی از سوی برخی افراد که اکثر آنها سوداگر  و دلال بودند مطرح شد اما با  شفاف سازی این طرح و اعلام کامل بندهای آن بخش زیادی از اعتراضات این طرح کاهش پیدا کرد.

به گفته بسیاری از کارشناسان   بخش زیادی از تقاضا در بازار مسکن مربوط به تقاضای سرمایه‌ای است و مردم عادی توان خرید مسکن متناسب با نیاز خود را ندارند. با وضع مالیات بر سوداگری تقاضا سرمایه‌ای و التهاب بازار کاهش پیدا می‌کند؛ در نتیجه در صورت ساخت و عرضه بیشتر مسکن در کشور دسترسی مردم به آن امکان‌پذیر می‌شود.

سوداگری در بازار ارز در بسیاری موارد اثر شدیدتری بر بازار کالاهای مصرفی مردم دارد؛ چراکه با افزایش قیمت ارز، قیمت مواد اولیه تولید و کالاهای وارداتی افزایش پیدا می‌کند و به سرعت نیاز ضروری روزانه مردم را با مشکل مواجه می‌کند.

سوداگری علاوه بر رشد تقاضای سرمایه‌ای، باعث افزایش فاصله طبقاتی می‌شود که در نتیجه آن انواعی از مشکلات اجتماعی به سمت خانواده‌ها سرازیر می‌شود. عدالت حکم می‌کند هر کسی متناسب با درآمد خود مالیات بپردازد تا هم از فشار بر روی اقشار کم درآمد کاسته شود و هم منابع به درستی در جامعه توزیع شود.

مالیات بر عایدی سرمایه  بازار مسکن را به سامان می رساند 

در ادامه فرشید ایلاتی کارشناس سیاست گذاری مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه در حال حاضر بخش زیادی از تقاضای واقعی مصرف در بخش مسکن  به دلیل سرمایه ای شدن این بازار  از بین رفته است گفت: متاسفانه در چند سال گذشته  به دلیل سرمایه ای شدن بخش مسکن  قیمت ها به صورت نجومی افزایش یافته است و همین امر باعث شده که دیگر قدرت خرید مسکن در بین متقاضیان واقعی از بین برود برخی از افراد در چند سال گذشته به دلیل آنکه دارای چندین واحد مسکونی خالی از سکنه هستند باعث شده که بازار مسکن را دچار التهاب کنند وهمین امر بازار را با مشکل مواجه کرده است طرح مالیات بر عایدی سرمایه خود باعث می شود که این بازار  با رونق روبه رو شده و قیمت ها در این بازار واقعی شود و متقاضیان بتوانند مسکن خریداری کنند .

معافیت های گسترده در طرح مالیات برعایدی سرمایه قرار داده شده است

براساس این گزارش سال گذشته سید احسان خاندوزی نامه‌ای به شورای نگهبان نوشت و در مورد این مالیات توضیح داد:  تصویب و اجرای طرح موسوم به مالیات بر عایدی سرمایه که دلالان و سفته بازان بازار مسکن، خودرو، طلا و سکه و ارزهای خارجی را هدف قرار می‌دهد، اقدامی بسیار ارزشمند است که در کشورهای دیگر نیز اجرا شده است.

 خاندوزی با بیان اینکه  فقدان این پایه مالیاتی که دست‌کم در ۱۰۰ سال گذشته در بیش از ۱۴۳ کشور در حال پیاده‌سازی بوده، موجب بروز مشکلات متعددی به‌خصوص در حوزه تولید شده است به‌عنوان نمونه با توجه به بازدهی بالای خریدوفروش‌ها در بازارهای غیرمولد موازی تولید مانند بازار ملک، خودرو، طلا و ارز انگیزه سرمایه‌گذاری و کار در حوزه تولید را به‌شدت کاهش داده و یکی از موانع اصلی رونق تولید در کشور است. طرح مالیات بر سفته‌بازی و سوداگری به‌گونه‌ای طراحی شده است که به‌دلیل معافیت‌های گسترده در طرح، حداکثر دو درصد از افراد جامعه مشمول آن می‌شوند.

 همچنین مهدی موحدی بکنظر، رئیس مرکز آموزش و پژوهش سازمان امور مالیاتی گفت: آمریکا پایه مالیات بر عایدی سرمایه را از سال ۱۹۱۳ و بریتانیا از ۱۹۶۵ اجرایی کرده‌اند و تا سال ۲۰۱۷ بیش از ۱۸۷ کشور این نوع مالیات را به کار گرفته‌اند.

دست دلالان و سوداگران در بازار اقتصادی کشور کوتاه می‌شود 

سید کاظم موسوی عضو نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: اجرای طرح مالیات بر عایدی سرمایه خود نقش بسیار موثری در کاهش سوداگری و نرخ تورم در بازار کشور  دارد بسیاری  از مخالفان این طرح سوداگران و دلالان هستند که با اجرای این طرح   دست تمامی آنها قطع شده و ما به زودی با اجرای این طرح شاهد بهبود و رونق بازار خواهیم بود. در آینده با اجرای این طرح بازارهای اقتصادی کشور از جمله بازار طلا و ارز  بازار خودرو و مسکن که منبع اصلی سوداگری است  به سمت رونق حرکت خواهد کرد.

معافیت های مالیات بر عایدی سرمایه برای چه حوزه ای در نظر گرفته شده است؟

البته این طرح معافیت‌هایی را هم مشمول شده است. انتقال املاک مسکونی با شرایط مندرج در متن قانون، انتقال خودروی سواری دارای شماره انتظامی (پلاک) شخصی متعلق به شخص غیرتجاری بالای هجده سال، املاکی که به دولت تملیک می‌شوند، اولین انتقال دارایی موضوع بند‌های (۱) و (۲) که پیش از استقرار بستر اجرایی تملیک شده اند تا ۳ سال بعد از استقرار، انتقال «کلیه اراضی با کاربری کشاورزی اعم از باغ‌ها و زمین¬های زراعی و اراضی فاقد کاربری» با دوره تملک بالای سه سال، انتقال کلیه انواع دارایی‌های ذکر شده بصورت هدیه و وقف، انتقال ارز حاصل از روش‌های مجاز ورود ارز به کشور به تأیید بانک مرکزی مشروط به رعایت قوانین و مقررات مربوط، در موارد انتقال داراریی ارثی، در صورتیکه دوره تملک کمتر یا مساوی یکسال باشد، معاوضه دارایی‌های موضوع بند‌های (۳) و (۴) متعلق به هر «شخص غیرتجاری بالای هجده سال» با دارایی دیگری از مصادیق همان بند با رعایت موازین شرعی، در صورت صدور صورتحساب الکترونیکی مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نیست، استهلاک، املاک مشمول ماده ۷۷ قانون مالیات مستقیم همچنین مشمولین تبصره ۲ و ۴ آن، مجموع عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی موضوع بند (۳) توسط اشخاص غیر تجاری بالای ۱۸ سال در هر پنج سال تا سقف ۵ برابر معافیت موضوع ماده ۱۰۱ قانون مالیات‌های مستقیم و انتقال دارایی‌های موضوع بند (۳) متعلق به اشخاص تجاری در مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی با دوره تملک ۵ سال و بیشتر از جمله معافیت‌های این قانون خواهند بود.

حالا مالیات بر عایدی سرمایه بعد از تایید شورای نگهبان، باید توسط وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی با استفاده از داده‌های سایر دستگاه‌ها در نظام اقتصادی کشور اجرایی شود.

بعد از گذشت چندین سال چشم انتظاری هم اکنون دولت و مجلس اتفاق نظر دارند که مالیات بر عایدی سرمایه باعث فروکش کردن تلاطمات بازار دارایی‌های اصلی می‌شود؛ زیرا انگیزه سوداگران برای ورود به آن‌ها را از بین می‌برد.

طرح مالیات بر عایدی سرمایه به همین منظور و نیز با هدف کنترل سوداگری و حرکت جریان سرمایه به سمت فعالیت‌های مولد و با ارزش افزوده برای کشور مطرح شد و هم اکنون در مرحله بررسی جزئیات آن در مجلس است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • نرخ رهن بازار مسکن؛ رهن کامل یک واحد نوساز با ۵۰۰ میلیون تومان
  • کمک به تسهیل تامین مالی تولید با برات الکترونیکی 
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • خودرو شاهین امروز ۱۵ اردیبهشت چند شد؟ + جدول قیمت
  • قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/ جدول
  • قیمت انواع پژو پارس امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • روسیه ۶ پهپاد اوکراین را سرنگون کرد
  • آمادگی کامل وزارت کشور برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیک
  • با اجرای مالیات برعایدی سرمایه بساط سفته بازی جمع می‌شود
  • شاهین اتومات چند شد؟ + جدول قیمت