Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین- شیرکو سهرابی؛ قبل از ارائه و پرداختن به موضوع گزارش لازم است به طور خلاصه مفهوم و کاربرد تتر توضیح داده شود.  تتر یک استیبل کوین در بازار رمزارز است یا به عبارتی  رمزارز پایداری است که ارزش آن در طول زمان ثابت و تقریبا برابر با یک دلار آمریکا بوده و معامله گران هنگام خرید، فروش و نقد کردن معاملاتشان به این رمزارز نیاز دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همان طور که گفته شد اصولا باید ارزش هر واحد تتر برابر با یک دلار باشد اما در تمام صرافی های ایرانی و خارجی نیز معمولا اختلاف جزیی بین ارزش تتر و هر دلار وجود دارد. زمانی که نسبت تتر به دلار را در بازه بلند مدت برای صرافی های مشهوری مثل بایننس مورد بررسی قرار بدهیم متوجه خواهیم شد که تقریبا ارزش هر تتر برابر یک دلار بوده و اختلاف بسیا کمی بین تتر و دلار وجود دارد. (نمودار 1)

نمودار 1: نسبت ارزش تتر به دلار(خط زرد رنگ برابر با یک دلار است)

همان‌ طور که از تصویر بالا پیداست، اگر نوسانات لحظه‌ای و ناگهانی قیمت را که کمتر از چند دقیقه دوام داشته‌اند کنار بگذاریم، در طول دو سال گذشته قیمت دلاری تتر در بایننس هرگز بیشتر از ۱.۰۰۸۲ دلار نبوده است؛ یعنی در بالاترین سطح، تتر ۰.۸۲ درصد گران‌تر از دلار معامله شده است. این در حالی است که اختلاف در قیمت ریالی تتر و دلار در بازارهای داخلی معولا بسیار بیشتر است.

سوال اصلی این است که دلیل این اختلاف قیمت در ایران چیست و چرا در بازار نزولی میزان آن بیشتر می شود؟

با توجه به تفاوت‌هایی که بازار ایران با سایر کشورها دارد و محدودیت‌هایی که صرافی‌های داخلی با آن مواجه هستند، می توان سه دلیل عمده برای این مساله مطرح کرد:

 اول اینکه پول دیجیتالی بسیار سریع‌تر بوده و تاثیرات و اتفاقات بازار هم در آنها با سرعت بالاتری مشاهده می‌شود. دوم اینکه تتر برای عده زیادی جذاب‌تر [از دلار] است، چراکه به‌راحتی می‌توانند با استفاده از آن خریدوفروش کنند و پول را انتقال دهند. همین جذابیت بیشتر تقاضا برای تتر را بالا می برد و در نتیجه قیمت آن بیشتر می شود.  سوم اینکه در کشور ما ارزهای دیجیتال جرم‌انگاری نشده‌اند. برای مثال، در کشور ما اگر کسی دلار کاغذی بیش از مقداری داشته باشد، ممکن است جرم باشد؛ اما درباره تتر این‌ طور نیست و در نتیجه افراد فقط با یک لپ‌تاپ و بدون رفتن در صف صرافی دلار تا جایی که می توانند اقدام به خرید تتر می کنند و مجددا همین قضیه به تقاضای بیشتر و بالارفتن قیمت این رمزارز منجر می شود.

در جواب سوال دوم که چرا در بازار نزولی این شدت بیشتر است می توان گفت:

   در بازار ارزهای دیجیتال یک جریان دو طرفه وجود دارد. به این معنی هنگامی که قیمت بیت‌کوین کاهش می‌یابد، عده‌ای دچار ترس می‌شوند و اقدام به فروش می‌کنند. این دست از معامله‌گران در ازای بیت‌کوین‌هایی که فروخته‌اند، تتر دریافت می‌کنند و در نتیجه میزان تقاضا برای دریافت تتر بیشتر می‌شود و قاعدتا قیمت هم افزایش پیدا می‌کند. از طرف دیگر، عده‌ای که پیش از سقوط بازار تتر در اختیار داشتند، واحدهای خود را وارد بازار می‌کنند و با آنها بیت‌کوین می‌خرند. این اتفاق در مقابل باعث کاهش قیمت می‌شود و اکنون باید دید که تاثیر کدام یک از این دو گروه بیشتر است.

طبیعتا در بازار به شدت نزولی دارندگان تتر صبر می کنند و بعد از فروکش کردن هیجان بازار شروع به خرید بیت‌کوین یا دیگر رمزارزها می کنند. پس عرضه تتر تا جای ممکن در بازار نزولی توسط این عده که معمولا نهنگ ها است و دید درست تری از بازار دارند کنترل می شود. در مقابل ترس شدید حاکم بر بازار سبب می شوند معامله گران کاملا احساسی عمل کنند و تمام رمزارزهای خود یا بیشتر آن را به تتر تبدیل کنند. بنابراین تقاضا برای تتر به شدت افزایش می یابد و عملا  افزایش تقاضا منجر به افزایش قیمت می شود. ناگفته نماند بعضی از صرافی ها از این موضوع باخبر هستند و عمدا قیمت را بالاتر ارائه می دهند و مردم ناچار هستند جهت تبدیل دارایی های خود قیمت بیشتری پرداخت کنند.

پربیننده ترین تحلیل تکنیکال بیت کوین / آیا سقوط بیشتر ادامه دارد؟ آینده درخشان سولانا / رقیب سر سخت اتریوم! سقوط عجیب بازار رمزارزها به دنبال فشار فروش بیت کوین و اتریوم در معرض ریسک / حرکت بعدی آلت کوین مشهور چگونه خواهد بود؟ ریزش بیت‌کوین تا کی ادامه دارد؟/ داده های درون شبکه و سیاست های اقتصادی آمریکا چه می گویند؟!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دلار بیت کوین ارزهای دیجیتال رمزارزها بازار رمزارز بیت کوین یک دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۶۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلا دوباره اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، طلا تنها یک روز توانست زیر کانال ۲ هزار و ۳۰۰ دلار بماند و بلافاصله دوباره افزایش یافت و در کانال ۲ هزار و ۳۰۰ دلار قرار گرفت.

بر همین اساس، در آخرین معاملات بازار جهانی طلا، اونس طلا با رشد ۳۰ دلاری، به عدد ۲ هزار ۳۲۲ دلار رسید.

گزارش روند بازار طلا حاکی از آن است که طلا طی یک هفته گذشته ۳ دلار گران شده است. عملکرد یک ماهه طلا اما رشد ۴۲ دلاری قیمت اونس طلا را نشان می‌دهد.

براساس گزارش رویترز، کاهش تقاضا برای طلا به عنوان یک پشتوانه ایمن در بحبوحه آرام شدن تنش‌های ژئوپلیتیکی در دنیا قیمت طلا را نسبت به اوج ماه آوریل پایین آورده و آن را در برابر سیاست نرخ بهره بالای بانک مرکزی آمریکا آسیب پذیر کرده است.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901879

دیگر خبرها

  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟
  • در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات
  • پای بیت کوین به معاملات مسکن تهران باز شد
  • معاملات مسکن در تهران از طریق دلار و بیت‌ کوین!
  • معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!
  • داغ مستاجرها تازه می شود؛ اجاره هایی که چند برابر می شود/ طنز حق مسکن ۹۰۰ تومانی کارگران!
  • قیمت دلار در بازار باز هم پایین تر می آید؟
  • روند کاهشی نرخ ارز ادامه دارد؟
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • طلا دوباره اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳