Web Analytics Made Easy - Statcounter

قیمت دلار امروز و در واکنش به پایان دور جدید مذاکرات احیای برجام در حالی صعودی شده است که به اعتقاد کارشناسان احتمال بروز شوک ناگهانی به بازار ارز کشور بسیار بعید است.

به گزارش مشرق، قیمت دلار در بازار آزاد امروز از ۳۰ هزار تومان عبور کرد. بسیاری این صعود را ناشی از به نتیجه نرسیدن دور جدید مذاکرات احیای برجام در وین می دانند اما به نظر می رسد عجله فعالان بازار ارز برای پیش خور کردن نتیجه مذاکرات،   احساسی و برپایه تلاش سفته بازان برای کسب سود حداکثری در کوتاهترین زمان و نیز اهتمام کمپین های رسانه ای بیگانه برای تحت فشار قراردادن مذاکره کنندگان ایرانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع این عده از مدتی و همزمان با مشخص شدن تاریخ دور جدید مذاکرات از ۸ آذرماه، سرنوشت بازار ارز را به جای نتیجه مذاکرات به مدت زمان انجام آن گره زده و اینگونه القا کردند که در صورت تداوم مذاکرات نرخ ارز صعودی خواهد شد.

براین اساس به نظر می رسد اکنون و پس از پایان تنها یک دور از انجام مذاکرات تیم جدید ایرانی زمان برداشت حداکثری برای این گروهها فراهم شده است و آنها سعی می کنند بهره برداری های سیاسی و اقتصادی خود را به حداکثر برسانند.

این التهابات و دمیدن بر انتظارات افزایشی در حالی است که مذاکرات قبلی برجام بیش از ۲۰ ماه طول کشید و طی آن تلاطم و التهاب خاصی در بازار ارز کشور مشاهده نشد لذا تأکید بر فرسایشی بودن مذاکرات نمی‌تواند دلیلی بر افزایش ناگهانی و شدید نرخ ارز باشد.

همچنین نگاهی به وضعیت معاملات بازار رسمی ارز کشور در قالب حواله و اسکناس که از طریق سامانه نیما و بازار متشکل ارزی انجام می‌شود نشانگر بهبود اوضاع نسبت به سال گذشته است، در این خصوص و طبق اعلام بانک مرکزی مبادلات تجاری ایران از ابتدای سال تا پایان آبان ماه از مرز ۶۳.۱ میلیارد دلار عبور کرده است که این امر نشان دهنده رشد ۴۰ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال است و ۱۸.۱ میلیارد دلار ارز نیز در سامانه نیما در هشت ماهه امسال به فروش رفته که رشد ۶۹ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال دارد.

رییس‌کل بانک مرکزی نیز چندی پیش تأکید کرده بود که  وصول درآمدهای ارزی دولت در هفت ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، سه برابر شده است.

از سوی دیگر فروکش کردن شوک اقتصادی ناشی از کرونا در سطح جهانی روند مبادلات تجاری بین المللی را بهبود بخشیده و نیز منجر به افزایش چشمگیر قیمت نفت شده است. بر این اساس زمانی که نرخ هر بشکه نفت پایین باشد، هیچ کشوری برای خرید از یک کانال غیررسمی ریسک نمی‌کند. اما زمانی که قیمت نفت بالا می‌رود، کشورهایی هستند که حاضر می‌شوند با تخفیف، مشتری ایران باشند. بنابراین چشم انداز منابع ارزی کشور حتی در صورت شکست مذاکرات رو به رشد است.

علاوه بر اینها همانطور که بارها توسط کارشناسان تاکید شده است آمریکا برگ برنده جدیدی برای افزایش تحریم ها در دست ندارد و به نتیجه نرسیدن مذاکرات هم نمی تواند فشار مضاعفی بر اقتصاد کشور وارد کند.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو سامانه نیما بانک مرکزی آمریکا برجام بازار ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۹۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین شانس صلح؛ مذاکرات آتش‌بس در قاهره نتیجه بخش است؟

با هشدارهای جهانی از تبدیل‌شدن رفح به حمام خون، حماس اعلام کرد که هیئتی را روز شنبه برای ادامه مذاکرات آتش‌بس با اسرائیل، به قاهره اعزام می‌کند.

به گزارش اکوایران، حماس اعلام کرد که روز شنبه، هیئتی از این گروه برای از سر گیری مذاکرات آتش‌بس غزه به قاهره می‌رود. در عین حال، سازمان ملل هشدار داده است که حمله قریب‌الوقوع اسرائیل به شهر رفح می‌تواند منجر به «حمام خون» شود.

به نوشته المانیتور، میانجیگرهای خارجی منتظر پاسخ گروه حماس به پیشنهاد توقف ۴۰ روزه جنگ و تبادل اسرای اسرائیلی با فلسطینی هستند. روز جمعه، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد: «تنها چیزی که بین مردم غزه و آتش‌بس قرار گرفته، حماس است».

ماه‌ها مذاکرات تا حدی به دلیل درخواست حماس برای آتش‌بس پایدار و وعده‌های مکرر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل برای بیرون‌راندن رزمنده‌های باقی‌مانده این گروه در رفح متوقف شده است.

بلینکن همچنین مخالفت واشنگتن با حمله پیش روی اسرائیل به رفح را تکرار کرد و گفت که اسرائیل طرحی برای محافظت از غیرنظامیانی که در آنجا پناه گرفته‌اند، ارائه نداده است.

او خاطرنشان کرد: «با نبود چنین طرحی، ما نمی‌توانیم از عملیات نظامی بزرگی علیه رفح حمایت کنیم؛ زیرا آسیبی که این عملیات وارد می‌کند فراتر از حد قابل قبول است».

گروه‌های بشردوستانه و سازمان ملل نیز از اسرائیل درخواست کرده‌اند که حمله به رفح که ۱.۲ میلیون نفر به آنجا پناه برده‌اند را متوقف کند. تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در روز جمعه هشدار داد که حمله به این شهر جنوبی غزه می‌تواند پیامدهای بدی داشته باشد. تدروس در اکس (توییتر سابق) نوشت: «سازمان جهانی بهداشت عمیقا نگران است که عملیات نظامی تمام‌عیار در رفح منجر به حمام خون و تضعیف هرچه بیشتر سیستم بهداشتی بشود».

آژانس بهداشت سازمان ملل متحد اعلام کرد که با این وجود، در حال اجرای برنامه‌های اضطراری، بازسازی امکانات بهداشتی و آماده‌سازی مواد اولیه است.

ریک پیپرکورن، نماینده سازمان جهانی بهداشت در فلسطینی گفت: «سیستم بهداشتی قادر نخواهد بود در برابر ویرانی احتمالی که حمله اسرائیل ایجاد می‌کند مقاومت کند».

یکی از مقام ارشد حماس به خبرگزاری فرانسه تأیید کرد که هیئتی به رهبری خلیل الحیه، معاون رئیس بازوی سیاسی این گروه در غزه، صبح شنبه وارد قاهره خواهد شد.

حماس معتقد است که آخرین پیشنهاد آتش‌بس را با «نگاهی مثبت» بررسی می‌کند. اما یکی از مقامات ارشد این گروه نتانیاهو را متهم ساخت که با تهدیدهای خود مبنی بر ادامه جنگ بدون توجه به توافق، تلاش می‌کند تا آخرین آتش‌بس پیشنهادی غزه را از مسیر خارج کند.

حسام بادران، یکی از مقامات ارشد حماس در تماس تلفنی با خبرگزاری فرانسه گفت: «نتانیاهو مانع همه گفت‌وگوهای قبلی بود. واضح است که هنوز همین‌طور است».

بادران افزود که اصرار نتانیاهو برای حمله به رفح، با هدف «نقض هرگونه احتمال انعقاد توافق» انجام می‌گیرد.

وبگاه اکسیوس نیز گزارش داد که ویلیام برنز، رئیس سازمان سی‌آی‌ای نیز جمعه‌شب وارد مصر شد. ایالات متحده به همراه مصر و قطر در تلاش برای حصول توافق آتش‌بسی میان اسرائیل و حماس بوده است.

همچنین منابع مصری به وال‌استریت ژورنال گفتند که اسرائیل یک هفته دیگر مذاکرات آتش‌بس را انجام می‌دهد و در صورتی که توافقی به دست نیاید، حمله به رفح را آغاز خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • آخرین شانس صلح؛ مذاکرات آتش‌بس در قاهره نتیجه بخش است؟
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • با اجرای مالیات برعایدی سرمایه بساط سفته بازی جمع می‌شود
  • واکنش کرملین به مذاکرات «صلح اوکراین» در سوئیس در غیاب روسیه!
  • کرملین: فشار آمریکا به متحدان روسیه بی‌نتیجه است
  • واکنش وزیر کشور به ادعای بی‌بی‌سی درباره فوت نیکا
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۳ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ قیمت طلا و سکه صعودی شد