Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفته‌بازان و دلالان بازار ارز در حالی برای کسب سود بیشتر، افزایش صوری تقاضا و افزایش کاذب قیمت‌ها در معاملات شبانه را در دستور کار خود قرار داده‌اند که بازارساز با عرضه‌های گسترده به دنبال کنترل نوسانات ارز است.

نوسانات بازار ارز در هفته‌های اخیر تا حد زیادی کنترل شده که این موضوع بیش از هر چیز به عرضه‌های گسترده بازارساز در بازار باز می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی میدانی نشان‌دهنده آرامش و ثبات در بازار است، اما در این میان، جوسازی‌های کاذبی توسط برخی دلالان انجام می‌شود که سعی در بر هم زدن این آرامش دارند.

پیگری‌ها حاکی است که بانک مرکزی قصد دارد با عرضه‌های گسترده نشان دهد که دست بالا را در کنترل نوسانات ارز دارد. از سوی دیگر افزایش عرضه ارز صادرکنندگان در سامانه نیما نیز در جریان است.

با این حال قیمت‌ها در بازار نسبت به کاهش مقاومت می‌کنند، زیرا سفته‌بازان و دلالان با هدف کسب سود بیشتر به عنوان خریدار کاذب در بازار حضور دارند.

ایجاد تقاضای کاذب توسط دلالان

نکته جالب این است که هدف از خرید ارز در بازار توسط سوداگران، امید به افزایش قیمت در روزهای آینده نیست بلکه آنها در تلاشند تا با خرید بیشتر مانع از ریزش قیمت‌ها شوند تا بتوانند ارزهای خریداری شده در هفته‌های قبل را با قیمت‌های بالاتری به فروش برسانند.

این افراد،  افزایش صوری تقاضا را دامن زده‌اند و این در شرایطی است که خریداران واقعی در بازار اقدام به خرید نمی‌کنند زیرا تحرکات بانک مرکزی نشان دهنده کنترل قیمت ارز در روزهای آینده است.

اما سفته‌بازان بازار ارز همچنان در معاملاتی که گاهی حتی واقعی نیست و در صورت واقعی بودن، کم عمق و کم حجم است، ‌ قیمت‌های کاذب را در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند.

این گروه، عمده معاملات از این دست را در معاملات شبانه و تلفنی انجام می‌دهند تا قیمت‌های کاذب و حبابی در بازار ایجاد کنند و جو روانی را به سمت رشد قیمت‌ها سوق دهند تا خریداران خرد با سرمایه‌های کوچک به سمت خرید در بازار ارز حرکت کنند و دلالان نیز ارزهای در اختیار خود را به بالاترین قیمت ممکن بفروشند.

شیوه عمل دلالان در ایجاد تقاضای کاذب به این صورت است که با حضور خریدار کاذب در بازار، قیمت‌ها به سمت بالا حرکت می‌کند و خریداران خانگی نگران کاهش سرمایه‌های خود می‌شوند. بر این اساس، این خریداران خانگی که معمولا شناخت خوبی هم از بازار ارز ندارند، برای حفظ سرمایه خود آن را به کالایی در دسترس و البته با نقدشوندگی بالا تبدیل می‌کنند.

از نظر آنها، ارز گزینه مطلوبی به شمار می‌رود و بر این اساس اقدام به خرید انواع ارز (دلار و یورو) می کنند. در این میان، دلالان از فرصت سوءاستفاده کرده و دلارهای در اختیار خود را با قیمت گران به خریداران کم‌اطلاع می‌فروشند.

در گام بعد، دلالانی که با سو استفاده از موقعیت، ‌دلارهای در دست خود را با قیمت گران فروخته بودند از بازار خارج می‌شوند و قیمت ها به یکباره روند نزولی پیدا می کند. بدین ترتیب سفته بازان و دلالان، سود هنگفتی را عاید خود کرده، اما خریداران کم‌اطلاع دچار زیان می شوند.

پس از گذار از این تلاطم، دلالان و سفته بازان منتظر فرصت بعدی می‌مانند تا از نوسانات بازار، ماهی سود خود را صید کنند./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سفته بازان بازار ارز قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۱۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید

سرپرست مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور از شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در استان فارس خبر داد. - اخبار اقتصادی -

 به گزارش  خبرگزاری تسنیم، شاهین مستوفی سرپرست مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور با علام شناسایی فرار مالیاتی در اداره کل امور مالیاتی استان فارس گفت: در راستای رسیدگی به اسناد و مدارک به¬دست آمده از اجرای بازرسی مالیاتی موضوع ماده (181) قانون مالیات¬های مستقیم یک شرکت فعال در زمینه تولید فوم ساختمانی، فردی به عنوان دلال مواد اولیه پتروشیمی شناسایی شده است که با توجه به اجرای بازرسی های صورت گرفته از محل فعالیت شخص نامبرده، مشخص شد در بازه زمانی سال‌های  1397 لغایت 1401 فروشی بالغ بر 860  میلیارد تومان فروش مواد اولیه پتروشیمی خارج از شبکه رسمی کشور داشته است.

مستوفی افزود: شخص مذکور مطابق اطلاعات موجود در سامانه‌های ‌مالیاتی، صرفا مبلغ 100 میلیارد تومان فروش در اظهارنامه مالیاتی سال 1401 ابراز نموده است که در همین راستا اقدامات قانونی مبنی بر تنظیم گزارش مالیاتی و مطالبه مالیات و جرائم متعلقه در منابع مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده از مودی در موعد مقرر قانونی، در حال انجام می¬باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • نباید با ایجاد دوقطبی‌های کاذب دشمن را به طمع بیندازیم
  • مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید
  • حل مشکل ۵۰ ساله مردم جزیره قشم در سفر رئیس قوه قضاییه به استان هرمزگان
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • فعالیت شبانه‌روزی ۱۷۰۰ نیروی خدمات شهری برای رفع آبگرفتگی